Otita medie este o afectiune frecventa in cazul bebelusilor: se estimeaza ca 80% dintre copiii cu varsta de pana in trei ani au cel putin un episod de otita medie. In general trece de la sine, fara consecinte grave si cu masurile adecvate de precautie, insa nu trebuie deloc neglijata deoarece poate conduce la complicatii severe si care pot fi tratate doar cu antibiotice.
Cum prevenim otita la bebelusi? In primul rand alaptarea la san ajuta la prevenirea otitei, insa din pacate nu este intotdeauna posibil, apeland prin urmare la hranirea cu biberonul. Cu toate acestea, exista diferite simptome pe care parintii le pot recunoaste la cei mici si care le permit sa intervina cu promptitudine.
SIMPTOME SI CAUZE ALE OTITEI LA BEBELUSI
Cel mai comun simptom al otitei medii acute este reprezentat de durere. In cazul sugarilor simptomele nu sunt atat de evidente, insa starea lor generala este afectata iar acest lucru poate indica o posibila problema. O mamica observa cu usurinta prezenta unor scurgeri sau secretii din ureche, ca bebelusul plange mai mult, e nervos si agitat, se freaca la urechi sau nu are pofta de mancare.
Otita medie acuta este inflamatia urechii medii. Urechea comunica cu nasul printr-un tub mic, trompa lui Eustachio, care la copii mici, spre deosebire de adulti, nu este complet formata si este pozitionata orizontal, fapt ce favorizeaza stagnarea si acumularea fluidelor si migrarea germenilor din nas si faringe. Acesta este si motivul pentru care suptul, nu doar cu biberonul, ci si datorita utilizarii excesive a suzetei sau a sticlelor cu capac push&pull, poate genera otita: efortul depus de bebelus in timp ce suge genereaza o presiune negativa in interiorul urechii medii, ceea ce favorizeaza migrarea bacteriilor de la nas la urechi, provocand astfel aparitia otitei.
BIBERONUL LOW VACUUM, UN ALIAT IMPOTRIVA OTITEI
Dupa cum s-a mentionat deja, in mod normal biberonul nu este recomandat deoarece, in timp ce bebelusul suge, efortul pe care acesta il depune este mult mai accentuat si nenatural in comparatie cu alaptarea la san. Cu toate acestea, puteti alege cu atentie un biberon care previne aparitia otitei, acest lucru datorandu-se mecanismelor testate clinic, precum cele ale biberonului anti-otita J BIMBI.
Supapa patentata LOW VACUUM a biberoanelor anti-otita J BIMBI a fost atent proiectata pentru a compensa in mod natural aerul din interiorul biberonului, favorizand astfel o hranire fiziologica si controlata asemanatoare alaptarii la san.
Un test comparativ arata ca biberonul J BIMBI este cel mai eficient in a reduce vidul din interior, de pana la 5 ori mai mult in comparatie cu alte biberoane, contribuind astfel la prevenirea otitei si infectiilor ale urechii. Alegerea biberonului potrivit este extrem de importanta pentru bebelusul dumneavoastra, pentru a reduce riscul de a suferi infectii dureroase evitand asadar tratamente cu antibiotice.
https://www.youtube.com/watch?v=dLItyhyWxQU&feature=emb_logo